JM does not take responsibility for the translation

Storo Storsenter

Nordre Aker, Oslo

Storo Storsenter er ett av mange kjøpesentre eid av Olav Thon. Dette senteret gikk gjennom en omfattende utbygging og rehabilitering fra 2007 til august 2010. Antall butikker økte fra 65 til 117. Senteret fikk en mer oversiktlig planløsning og ble modernisert med en rekke utsøkte arkitektoniske detaljer.

Normal drift i byggeperioden
I 2007 ble arbeidet startet med det som skulle bli Norges største kjøpesenter på det tidspunktet. Ombygging og nybygget/tilbygget ble gjort samtidig som hele det eksisterende kjøpesenteret var i full drift. Planleggingen var derfor krevende, da målet var å opprettholde best mulig drift for butikkene, samt best mulig tilgang og sikkerhet for kundene. Tilbygget på baksiden av senteret ble bygd oppå T-banen som gikk i en betongkulvert under, med de utfordringer det medførte. 

Ett av Oslos største
Senteret har nå et areal på 56.000 kvm, og er med sine 130 butikker, spisesteder og var Oslos største handlesenter målt i antall butikker, når bygget ble ferdigstilt. I tillegg er det bydelens største arbeidsplass, med ca. 1500 ansatte. Storo Storsenter ble kåret til byens beste kjøpesenter for andre året på rad i 2013.


STØ Entreprenør AS

Se flere referanseprosjekter